Projecten

Het Van Assendelftorgel, Zwarte Kerkje Zuidschermer
Het Van Assendelftorgel in Zuidschermer is een mechanisch éénklaviersorgel. Het werd in 1758 gebouwd voor een Oud-Katholieke kerk in Enkhuizen. In 1909 werd het aangekocht voor 600 gulden door de Hervormde gemeente in Zuidschermer en geplaatst op een daarvoor speciaal gemaakt orgelbalkon.
Lees meer...

Het Ivimey & Cooperorgel Wieringerwerf
Het Ivimey & Cooperorgel uit Southampton is een mechanisch éénklaviersorgel met aangehangen pedaal en gebouwd voor een Methodistenkapel in die stad. Met uitzondering van de Open Diapasion 8' staan de overige stemmen in een zwelwerk. Het orgel heeft een frontbespeling en telt zeven registers.
Lees meer...

Het Pelsorgel Alkmaar
Het solide gebouwd orgel werd in 1969 in de Vrijheidskerk aanvankelijk achter in de kerkruimte geplaatst. Het orgel heeft twee klavieren, een vrij pedaal en een mechanische tractuur volgens het toen in zwang zijnde vrij zwevende systeem. Wegens de vele storingen die dit systeem uiteindelijk veroorzaakte is dit systeem enkele jaren geleden door Orgelbouw Alkmaar vastgezet.
Lees meer...

Het De Jongh orgel Enkhuizen
Het tweeklaviers De Jonghorgel is omstreeks 1970 voor de toenmalige Gereformeerdekerk in Enkhuizen gebouwd. In 2010 namen de Federatie van de Christelijk Gereformeerdekerk en de Gereformeerdekerk Vrijgemaakt het gebouw met orgel over.
Lees meer...

Het De Jongh orgel Wieringerwerf / Kreileroord
Het tweeklaviers De Jonghorgel is in 1978 gebouwd. Het kwam in de plaats van een pneumatisch eenklaviers orgel dat in 1938 door orgelbouwer Spiering uit Dordrecht werd geleverd en dat momenteel in de R.K. kerk in Spaarndam staat.
Lees meer...

Van Vulpen huisorgel in Purmerend
Het omstreeks 1970 gebouwde Van Vulpen orgel maakt deel uit van een kleine serie huisorgels. Een van deze mechanische tweeklaviersorgels met vrij pedaal is in particulier bezit.
Lees meer...

Het Mannborg harmonium nr. 35008
Het in 1912 gebouwde harmonium heeft de omvang van -vijf en een half spel- en heeft 313 tongen. Na veel omzwervingen kwam het in bezit van mevrouw Erna Letsch in Heiloo.
Lees meer...

Flentroporgel kerkzaal N.A.K. Hilversum
In 1937 is door orgelbouwer D.A. Flentrop een tweeklaviers orgel met vrij pedaal in het kerkgebouw van de Nieuw Apostolische Kerk in Hilversum geplaatst. Het betreft een elektropneumatisch orgel dat qua frontontwerp nauw aansluit op het interieur van de kerkzaal.
Lees meer...

Hoofdorgel H. Petrus & Pauluskerk Bergen NH
Het hoofdorgel, gebouwd door orgelmaker Pels uit Alkmaar, werd op 6 januari 1932 in gebruik genomen. Het pneumatische orgel telde 25 sprekende registers verdeeld over twee manualen en een vrij pedaal.
Lees meer...

Ypma- Vermeulenorgel Lambertuskerk De Weere
In 1821 is door orgelbouwer P. J. Teves, leerling van J.S. Strümphler uit Amsterdam, een tweeklaviers orgel met aangehangen pedaal in de oude Lambertuskerk geplaatst. Dat orgel telde 15 stemmen.
Lees meer...

Bergmeijer v/h P. van Damorgel NH-kerk Schagerbrug
Het eenklaviers orgel in de Waterstaatskerk van Schagerbrug is daar rond 1920 door de orgelbouwers Bergmeijer v/h P. van Dam geplaatst.
Lees meer...

Vermeulen- Ypmaorgel St. Martinuskerk Medemblik
In 1904 is door de orgelbouwer Vermeulen- Ypma in de neo-gotische Martinuskerk een tweeklaviers orgel met pneumatische tractuur gebouwd.
Lees meer...

Pelsorgel St. Martinuskerk Oudeschild
Bovengenoemd eenklaviersorgel werd in 1912 geplaatst door orgelbouwer B. Pels & Zoon. Het is mogelijk het oudste gaaf bewaard gebleven instrument van deze bouwer.
Lees meer...

Van Damorgel St. Martinuskerk Bovenkarspel
In 1851 bouwde de orgelbouwer L. van Dam in de voormalige neogotische kerk een tweeklaviers orgel met mechanische tractuur. De bouw van dat orgel werd destijds mogelijk gemaakt door een schenking van de familie De Wit.
Lees meer...

Pelsorgel H. Nicolaaskerk Lutjebroek
In 1928 bouwde de Alkmaarse orgelbouwer Pels een tweeklaviers pneumatischorgel voor de kerk. Het werd geplaatst op een ruime koorgalerij.
Lees meer...

Koororgel St. Victorkerk Obdam
Het koororgel, een tweeklaviers unitorgel, is oorspronkelijk gebouwd voor de voormalige noodkerk Pius X in Alkmaar (Pels, 1960).
Lees meer...

Verschuerenorgel H. Gerardus Majellakerk Barger-Oosterveld
Bovengenoemd tweeklaviersorgel werd in 1970 geplaatst door orgelbouwer L. Verschueren in de toen nieuw gebouwde R.K. kerk van Christus Verrijzenis Hoog Kanje in Zeist.
Lees meer...

Spanjaardorgel kerkje aan de Braken Obdam.
De opdracht voor het in 1880 gebouwde Nederlands Hervormde zaalkerkje werd gegeven door de familie Bentinck. Het is een in Waterschapsstijl opgetrokken gebouw waar door de firma Spanjaard uit Alkmaar in 1902 een tweeklaviers mechanisch orgel werd geplaatst.
Lees meer...

Hoofdorgel St. Victor kerk Obdam - uitbreiding
Tijdens de restauratie van het hoofdorgel bleek dat de in 1952 op de plaats van de Doublette 2' geplaatste Mixtuur niet harmonisch in de totaalklank van het plenum past.
Lees meer...

Hoofdorgel Sint Victor Obdam
Het eerste deel van het hoofdorgel in de kerk van St. Victor in Obdam werd in 1920 geplaatst door de Firma Jos Vermeulen uit Alkmaar.
Lees meer...

Koororgel H. Petrus & Paulus en Benedictuskerk Bergen NH
De vermaarde Utrechtse orgelbouwer Maarschalkerweerd plaatste op 4 oktober 1900 een eenvoudig begeleidingsorgel met twee klavieren en aangehangen pedaal in de kapel van het klooster St. Lucia.
Lees meer...

Orgel kerk H. Joannes de Doper Schoorl
Aan het orgel in de huidige kerk van de H. Joannes de Doper is door verschillende orgelbouwers gewerkt.
Lees meer...

Koororgel Sint Martinuskerk Zwaag
Het koororgel in de Sint Martinuskerk in Zwaag, gebouwd door de Firma Jos Vermeulen, werd in 1956 in de Gereformeerde kerk in de Cornelis Botstraat in Schagen geplaatst.
Lees meer...

Koororgel Sint Martinuskerk Zwaag - uitbreiding
Van viervoets- naar achtvoetsorgel.
Lees meer...

Hoofdorgel Sint Martinus kerk Zwaag
Het hoofdorgel in de Sint Martinuskerk in Zwaag, gebouwd als opus 93 door de Firma Bernard Pels & Zoon uit Alkmaar, werd in 1933 geplaatst.
Lees meer...

Orgel Nieuw-Apostolische kerk Utrecht
Het orgel in de Nieuw-Apostolische Kerk in Utrecht, gebouwd door de Firma Verschueren als opusnummer 231, werd in 1950 in de Rooms-katholieke Sacramentskerk in ‘‘s-Hertogenbosch geplaatst.
Lees meer...

Orgel O.L.V. Presentatie kerk Anna Paulowna
Het orgel werd in 1932 door de orgelfabrikant J.M.H. Giesen uit Goes in de kerk van O.L.V. Presentatie geplaatst.
Lees meer...

Huisorgel familie Louter
Het orgel in de Gereformeerde Kerk in de Achterstraat in Hoorn, dat vermoedelijk kort voor 1918 is gebouwd, werd door de Firma Van Leeuwen en Zoon uit Leiderdorp in 1951 uitgebreid met een tweede manuaal.
Lees meer...

Orgel Andrieskerk Amsterdam
Het orgel in de Andrieskerk te Amsterdam werd door de Firma Sanders uit Utrecht in 1948 voor de Gereformeerde kerk in Austerlitz gebouwd als een eenklaviers orgel met een vrij pedaal.
Lees meer...

Orgel Sint Jacobus de Meerdere kerk Zwaagdijk - West
In de correspondentie van de fa. Verschueren Orgelbouw Heythuysen b.v. aan Pastoor van Lammeren wordt op 27 juni 1957 vermeld: "het oude orgel van Heer komt dus voor u vrij" met de volgende dispositie:
Lees meer...