Diverse werken

Hoorn: uitvaartcentrum Johannes Post
Het uit 1960 daterende Vermeulenorgel heeft in het voorjaar 2021 waterschade opgelopen als gevolg van een daklekkage. In het najaar heeft Orgelbouw Alkmaar alle door het water aangetaste kegels en membranen vervangen. Tenslotte is de Dulciaan 8’ door Frans Vermeulen geheel gereviseerd.

Hoorn: Foreestenhuis
In 1947 is bij het daar aanwezige Knipscheerorgel uit 1865 door firma Flentrop uit Zaandam een pneumatische pedaallade gebouwd voor een Subbas 16’. Het Knipscheerorgel werd onlangs geheel gerestaureerd, de pedaallade echter niet. In het voorjaar van 2021 is de pneumatische pedaallade geheel gereviseerd door Orgelbouw Alkmaar.

Breezand: Holzhammerorgel
In de afgelopen jaren is een Engels orgel geplaatst door Sander Booij uit Wijk bij Duurstede in de Samenvaart kerk. Om uiteen lopende redenen was het orgel niet geheel afgewerkt en de diverse pneumatische apparaten werkten niet naar behoren. Orgelbouw Alkmaar heeft i.o.v. Sander Booij, in het voorjaar 2021, de afwerking en eindstemming verzorgd. Tenslotte is de Cornopian 8’ door Frans Vermeulen geheel gereviseerd.

Heiloo: Harmonium
In 2016 heeft Orgelbouw Alkmaar, in opdracht van mevrouw E. Letsch, een Mannborgharmonium gerestaureerd. Het is een zgn. drukwindharmonium en het heeft 15 registers

Leeuwarden: de Kofforgel Nieuw Apostolische Kerk
In 1938 is door de Rotterdamse orgelbouwer De Koff voor een Utrechtse kerk een tweeklaviers pneumatisch orgel gebouwd.
Het werd in 1968 aangekocht door de Nieuw Apostolische Kerk in Nederland en geplaatst in het kerkgebouw in Leeuwarden.
In 2010 is de pneumatische speeltafel geheel gereviseerd door Orgelbouw Alkmaar.

Alkmaar: Harmonium
In 2010 heeft Orgelbouw Alkmaar, in opdracht van de heer Rietveld, een klein harmonium gerestaureerd.
Het is een drukwindharmonium en heeft één register.

Alkmaar: Pelsorgel H. Laurentiuskerk
In 1950 werd een nieuw drieklaviersorgel door de Alkmaarse orgelbouwer Bernard Pels, in opdracht van het toenmalige Kerkbestuur, op de orgeltribune gebouwd.
Om de plaatsing van het orgel mogelijk te maken en het zicht op het roosvenster zoveel mogelijk te behouden, werd de orgelzolder met anderhalve meter uitgebreid. Hierdoor ontstond de mogelijkheid om manuaal II in zijtorens te plaatsen. Manuaal I en III tezamen met het pedaal zijn voor het roosvenster geplaatst.

Naar aanleiding van gewijzigde liturgische inzichten is het orgel in 1977 naar beneden verplaatst, links van het hoofdaltaar. In 2001 is de speeltafel verrijdbaar gemaakt.

Tenslotte heeft Orgelbouw Alkmaar in 2010 alle membranen vervangen. De schade door houtworm aan de balgen is ongedaan gemaakt. Ook zijn de zwikkels van de zeven balgen vernieuwd.

Alkmaar: Harmonium
In 2011 heeft Orgelbouw Alkmaar, in opdracht van de heer Van Unen, een klein harmonium gerestaureerd.
Het is een drukwindharmonium en heeft één register.

Bergen: Uitbreiding koororgel H.H. Petrus & Pauluskerk
In 2011 heeft Orgelbouw Alkmaar, in opdracht van pastoor G.Th. Wanna, voor het pedaal van het Maasrchalkerweerdorgel een Subbas 16' bijgebouwd.

Rotterdam: Flentroporgel Nieuw-Apostolische Kerk
In 1940 werd voor een wereldtentoonstelling in New York door de fa. Flentrop een tweeklaviers mechanisch orgel gebouwd. Na enige omzwervingen is het in 1990 in een kerkgebouw geplaatst in de Rotterdamse deelgemeente Alexanderpolder.
In februari 2012 heeft Orgelbouw Alkmaar de kleppen opnieuw bevilt en beleerd en tevens het gehele mechaniek opnieuw ingeregeld.

Westbroek: Van Oeckelenorgel Nederlands Gereformeerde kerk
Het in 1903 door P. van Oeckelen gebouwde orgel werd in het najaar 2012, door Korné Juffer Orgelbouw & Advies, van Musselkanaal naar Westbroek verplaatst. Voor dit orgel bouwde Orgelbouw Alkmaar, begin 2013, een mechanische pedaallade met toebehoren voor drie registers. Voor meer informatie over dit orgel zie de website van Korné Juffer - Orgelbouw en Advies.